TCC group heeft al ruim 15 jaar ervaring in het ruimen van pluimvee

Door de jaren heen hebben wij bewezen dat wij daadkrachtig kunnen optreden in crisissituaties die hierom vragen.
Tijdens de uitbraak van de Vogelgriep in 2003 in België en Nederland hebben we dat al bewezen. Toen heeft ons bedrijf op grote schaal ons materieel en personeel ingezet om de verdere verspreiding van deze besmettelijke ziekte in Nederland, België en Duitsland te voorkomen.

Na onze professionaliteit te hebben bewezen tijdens de vogelgriep epidemie in 2003, werd er opnieuw een beroep op ons gedaan in 2006. Deze keer in verband met een uitbraak van de vogelgriep op het eiland Rugen in Noord Duitsland. We leverden alle vereiste veiligheidskleding. (15.000 sets van overals, handschoenen, laarzen, etc.) Verder waren wij ook verantwoordelijk voor het ruimen van alle nog levende dieren. Doordat we ons ook daar weer hebben bewezen hebben diverse Duitse Deelstaten standby contracten met ons afgesloten.

Vogelgriep in Beieren 2007

Ook in 2007 werden we weer verzocht om in de Deelstaat Beieren de ruiming te verzorgen van 250.000 eenden. Deze eenden waren geïnfecteerd met het levensgevaarlijk H5N1 vogelgriepvirus. Dit is de zeer besmettelijke variant die in China al eens is overgeslagen op de mens. We hadden met de Deelstaat beieren op dat moment nog geen standby contract. Echter konden wij toch de ruimingsactiviteiten binnen 44 uur na aanvraag gereed melden. Dit uiteraard zonder de focus op het dierlijk welzijn te verliezen. Dit tot grote tevredenheid van onze client, die ook direct een standby contract met ons afsloot.

TCC group bied standby contracten voor het ruimen van pluimvee voor grote pluimveehouders en overheidsorganisaties
Voor het voorkomen van de verspreiding van dierziekten gebruiken we tot in de detail uitgewerkte protocollen.

Standby contracten ruimen pluimvee voor grote pluimveehouders en overheidsorganisaties

Tegenwoordig heeft TCC group standby contracten met o.a. Nederland, België, drie Duitse Deelstaten en diverse grote private pluimveehouders. En er komen steeds meer nieuwe organisaties/landen bij die de standby contracten met ons willen afsluiten.

Naar mate er meer standby contracten er worden afgesloten, verbeteren onze mogelijkheden om nog sneller adequaat te handelen. Ook zijn hierdoor de opties om nog groter te kunnen opschalen toegenomen. Als Europees marktleider klaren we de klus altijd, en op de meest efficiënte en diervriendelijke wijze die mogelijk is.

Meer weten over onze standby contracten?

Wilt u meer informatie over ons bedrijf en over de mogelijkheid van een standby contract voor uw bedrijf of overheidsorganisatie?
Neem dan nu contact op via ons

Offerte aanvraagformulier.