Vogelgriep virus H5N1 uitbraak: TCC group ruimt 230.000 besmette eenden

Vogelgriep H5N1 slaat toe in Beieren Zuid Duitsland. Het is zaterdag 8 september 2007 rond 12:00 uur.
Bij de TCC group in Amsterdam gaat de telefoon. We krijgen de opdracht van de Duitse deelstaat Beieren voor het ruimen van eendenbestanden in Zuid Duitsland. De eenden zijn besmet met het hoogpathogene H5N1 vogelgriep virus. Dit is een zeer besmettelijk variant van de vogelgriep die ook op de mens kan worden overgedragen. We geven aan dat we zoals afgesproken binnen 24 uur zullen beginnen met het ruimen van de met vogelgriep besmette eenden.

TCC-group ruimt 230.000 eenden met H5N1 Vogelgriep virus in Beieren Duitsland

Op zondag 9 september om 08:00 was de TCC group al op de eerste locatie ( Bruck / Nittenau ) aanwezig. Met ruim 100 man getraind personeel voor het uitvoeren van de ruiming. De apparatuur, verpakt in de blauwe zeecontainers van de TCC group met de codes AED-RF2 en AED-EL9 zijn al op het terrein geplaatst.

Het personeel registreert zich, en gaat daarna de mobiele omkleed/doucheruimte binnen. Ze komen er weer uit in de witte beschermende overals. Snel worden de executie lijnen klaar gemaakt voor gebruik. Even later ontvangen zij van de ruimingsleiders de laatste instructies. Ook de gasmaskers met biofilter voor biologische calamiteiten en de Tamiflu ( antiviraal middel ) voor het garanderen van de veiligheid voor iedereen. De speciale gasmaskers maskers gaan op en de ruimingsteams gaan de hokken in om de eerste kippen te halen.

Snelle ruimingen door contracten met diverse Europese Overheden

De TCC group kan volledige ruimingen zo snel verzorgen omdat zij standby contracten heeft met diverse Europese overheden. We zijn daardoor altijd direct inzetbaar. We hebben altijd voldoende beschermende kleding, gasmaskers en antivirale middelen beschikbaar. Onze AED systemen staan altijd kaar voor inzet bij calamiteiten als de vogelgriep, maar ook voor andere dierziekten.

TCC group dood 230.000 eenden besmet met H5N1 Vogelgriep virus
Wilde eenden brengen o.a. het hoogpahtogene H5N1 vogelgriepvirus over op pluimvee voor vlees en eier productie

In Bruck / Nittenau zijn 190.000 eenden gedood tijdens de poging om de vogelgriep (dit maal H5N1) te bestrijden. In minder dan 40 uur waren alle dieren gedood en in de vrachtwagens van het destructiebedrijf geladen. De eenden werden gedood met het AED-RF2 systeem en de AED-EL9 electrocutie lijnen. Deze systemen zijn door TCC zelf ontwikkeld en gebouwd. Twee dagen later kwam TCC group weer in aktie in de plaats Dietersburg. Hier werden nog eens 41.000 eenden gedood.

 

 

 

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *